• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Barcelona, Katalonya için arabulucu olacak

Barcelona, Katalonya için arabulucu olacak

Barcelona Kulübü, Barcelona Barosunun girişimiyle bağımsızlık yanlısı girişimler nedeniyle gerginliklerin yaşandığı Katalonya´daki krize çözüm bulmak için kurulan ´Uzlaşma, Diyalog ve Arabuluculuk için Bağımsız Komisyonu´na katı

 

 
Barcelona Kulübü tarafından yapılan çıklamada, Katalonya´nın sportif anlamda referansı sayılan ve uzlaşma, diyalog ile saygı değerlerine bağlılığı olan bir kulüp olarak komisyona katılma kararı alındığı belirtildi. 

Barcelona Kulübü, 1 Ekim´deki yasa dışı bağımsızlık referandumunda polisin bazı oy kullanma merkezlerine yönelik müdahalesinden dolayı Las Palmas maçını seyircisiz oynama ve 3 Ekim´deki genel greve katılma kararlarıyla Katalonya için başlattığı girişimlerin bir devamı olarak komisyona katıldığını duyurdu.

Kulüp, Barcelona Barosu Başkanı Maria Eugenia Gay´ın başkanlığında kurulan söz konusu komisyonda, Barcelona Üniversitesi, Otonom Üniversitesi, Katalonya Avukatlık Konseyi, Katalonya´daki UTG ve CCOO işçi sendikaları, Barcelona Ticaret Odası, Ekonomistler Odası gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşunun yer aldığını belirtti. 

Komisyonu Başkanı Gay ise yaptığı açıklamada, ´Diyaloğun tamamen koptuğu bir durumdayız. Katalan halkının özgür şekilde sandıkta kendini ifade edebilmesini sağlayacak, herkes için faydalı olacak bir çözüm bulabilmek için tüm enerjimizle çalışacağız´ dedi.

 



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor