• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Barzani ile McGurk Irak´ta yeni hükümet arayışlarını görüştü

Barzani ile McGurk Irak´ta yeni hükümet arayışlarını görüştü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile ABD Başkanı Donald Trump´ın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Irak´ta yeni hükümet kurma arayışlarını görüştü.

 

Barzani, Erbil´deki başbakanlık konutunda basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Trump´ın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi McGurk, ABD´nin Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. 

Barzani´nin ofisinden yapılan açıklamada, Irak´taki son gelişmeler başta olmak üzere hükümet kurma arayışları ele alındı.

Görüşmede ayrıca Irak´taki siyasi tarafların Erbil´deki temaslarının da gündeme geldiği ifade edildi.

McGurk´un son zamanlarda Irak´ta yeni hükümet kurma arayışları kapsamında ülkenin farklı kesimleriyle sıkça bir araya gelmesi dikkati çekiyor.

Bu arada Irak´ta seçimin birincisi Muktada es-Sadr´ın Sairun koalisyonu, Başbakan Haydar el-İbadi´nin Nasır koalisyonu, Şii liderlerden Ammar el-Hekim´in Ulusal Hikmet ve eski Başbakanlardan İyad Allavi´nin Vataniyye koalisyonundan oluşan bir heyet, dün, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesud Barzani ile bir araya gelerek oluşturulmak istenen en büyük meclis koalisyonunu görüşmüştü.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor