• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Başbakan Sudi Arabistanda

Başbakan Sudi Arabistanda

Mekke ve Medine´nin hizmetkârı Kral Selman bin Abdülaziz, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım´ı dün Riyad´daki Yemame Sarayı´nda kabul etti. Görüşmede, ikili ilişkiler ve bu ilişkileri geliştirme yollarının yanı sıra bölgedeki gel

Ukaz

Mekke ve Medine´nin hizmetkârı Kral Selman bin Abdülaziz, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım´ı dün Riyad´daki Yemame Sarayı´nda kabul etti. Görüşmede, ikili ilişkiler ve bu ilişkileri geliştirme yollarının yanı sıra bölgedeki gelişmeler ele alındı.

Görüşmede Riyad Bölgesi Emiri Faysal bin Bender bin Abdülaziz, Devlet Bakanı Musaid bin Muhammed el İban, Ticaret ve Yatırım Bakanı Macid bin Abdullah el Kasabi, Ticaret İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Nezar bin Ubeyd Medeni, Mekke ve Medine´nin hizmetkârının Türkiye nezdindeki Büyükelçisi Velid bin Abdülkerim el Harici ve İstihbarat Başkanı Halid el Hamidan hazır bulundu.

Görüşmeye Türkiye tarafından Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Şanlıurfa Milletvekili ve Türkiye-Suudi Arabistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Halil Özcan, İstanbul Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Ankara Milletvekili ve Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve Türkiye´nin Riyad Büyükelçisi Erdoğan Kök katıldı.

Türkiye Başbakanı´nı ve beraberindeki heyeti Riyad´a varışları sırasında karşılayanlar arasında, Riyad Bölgesi Emiri, Ticaret ve Yatırım Bakanı, Riyad Belediye Başkanı İbrahim bin Muhammed el Sultan, Suudi Arabistan´ın Ankara Büyükelçisi, Kral Selman Hava Üssü Komutanı Salih bin Abdullah bin Talib, Riyad Bölgesi Polis Müdürü Abdülaziz el Zamami, Türkiye´nin Riyad Büyükelçisi ve Kraliyet Protokol Temsilcisi vardı.(Arabistan,Ukaz-28.12.2017



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor