Tarih: 19.12.2014 14:23

Başbakan Davutoğlu İyimser

Facebook Twitter Linked-in

AFP

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye`nin en büyük ticari ortağı Rusya`da vuku bulan mali krizin Türkiye`ye muhtemel yansımaları konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Ankara`da düzenlediği basın toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, 'Rusya piyasalarındaki değişkenlik Türkiye dâhil olmak üzere kalkınmakta olan ülkelere etki edecektir. Ama risk ihtimali görmüyoruz.' dedi.

Türkiye`nin Almanya`dan sonra ikinci büyük ticari ortağı Rusya`dır. Ankara ayrıca Rusya`dan gelen doğal gaza çok bağımlı durumda.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye`nin bütçe ve vergi 'disiplinine riayet etmeye kararlı' olmasından dolayı rublenin çökmesi ve kalkınmakta olan ülkelerin piyasalarına etkilerinin sınırlı olacağını ifade ederek, Türkiye`de haziran ayında yapılacak olan genel seçimlere altı ay kaldığı şu günlerde teskin edici konuşmaya çalıştı.

'Bizim ekonomimiz sağlamdır. Endişeye mahal yok.' diye ısrarlı konuşan Türkiye Başbakanı, şoklara daha dayanıklı hâle getirmek için yapılacak orta ve uzun vadeli yapısal reformlarla ülkenin daha ileri gideceğini kaydetti.

2008`den beri senelerce devam eden yüksek büyüme hızından sonra Türkiye ekonomisi, 2014 başlarından itibaren ciddi bir şekilde nefes darlığı göstermeye başladı.

Türkiye`nin büyümesi 2014`ün ilk üç ayında yıllık yüzde 1,7`ye geriledi. Yorumcular revize edilerek sene geneli için yüzde 3,3`e çekilen büyüme hedefine ulaşılamayacağını düşünüyor. (Fransız Haber Ajasnı AFP - 18 Aralık 2014)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —