Tarih: 08.03.2024 11:07

BAŞKANIMIZA TÜRK DÜNYASI ÖDÜLÜ

Facebook Twitter Linked-in

Azerbaycan, Arnavutluk, Kazakistan, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve daha pek çok kardeş ülkeden önemli isimlere ödülleri Bostancı Green Park Otel’de düzenlenen görkemli törende takdim edildi.


Avrasya Bir Vakfı Başkanımız Şaban Gülbahar da İpekyolu Danışma Kurulu tarafından  “Türk Dünyasına Hizmet Ödülü”ne ödülüne layık görüldü. Başkanımıza ödülünü Marmara Vakfı Başkanı Akkan Suver ve Azerbaycan Türkiye Evi Başkanı Doç. Dr. Tenzile Rüstemhanlı takdim etti.

 


Teşekkür konuşması için kürsüye çıkan Vakıf Başkanımız Şaban Gülbahar, şunları söyledi:

 


“Bugün burada, çok anlamlı bir program için toplandık. Büyük Turan coğrafyasını gündemimize taşıyan gazeteci Dr. Seyfullah Türksoy kardeşimiz yine çok önemli bir hizmet için bizleri bir araya getirdi. Avrasya Bir Vakfı olarak yaklaşık 40 yıldır Turan coğrafyası üzerine çalışmalar yapıyor, kitaplar ve dergiler yayınlıyoruz. 

 

Bizim Turan coğrafyasına ilgimiz, bitmek bilmeyen bir hasrettir. Altaylardan Balagay Tekkesi’ne kadar uzanan bu büyük coğrafya artık yakın uzağımızdır. 

Bu uzaklığı ortadan kaldıracak olan Zengezur Geçidi’nin açılması ile, arada hiçbir engel olmadan bütün Turan coğrafyası ile kucaklaşmış olacağız. Şahsıma layık görülen Türk Dünyasına Hizmet Ödülü dolayısıyla Seyfullah Türksoy’un şahsında tüm İpekyolu ailesine şükranlarımı sunuyorum. 

 

Avrasya Bir Vakfı ve ülkemizin ilk düşünce kuruluşu olan Avrasya Stratejik Araştırma Merkezi ailesi olarak bütün hazirunu saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —