• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Başörtülü kadın, belediyedeki Noel kutlamasından çıkarıldı

Başörtülü kadın, belediyedeki Noel kutlamasından çıkarıldı

Paris´in banliyölerinden Le Raincy´deki Noel kutlamalarına katılan bir kadın, etkinliğin düzenlendiği belediye binasının ‘laik´ bir kurum olması gerekçesiyle dışarı çıkarıldı.

 

Fransa´nın başkenti Paris´in kuzeyinde bulunan Le Raincy Belediyesi´nin gençlik merkezince düzenlenen Noel kutlaması sırasında yetkililerin etkinliğe yeğeniyle gelen başörtülü bir kadını ‘gösterişli bir simge taşıdığı´ için salondan çıkardığını aktaran İslamofobi ile Mücadele Derneği´nden (CCIF) yapılan açıklamada, yetkililerin başörtülü kadına 3 kez müdahale ederek belediyenin laik bir kurum olduğu yönünde uyarıda bulunduğu kaydedildi.

Bir arkadaşının ısrarı üzerine kutlamanın hediyeleşme bölümü için geri dönen kadının Le Raincy Belediye Başkanı Jean-Michel Genestier tarafından, 'Bu gösterişli bir simge, kanunlara uymak için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu Cumhuriyetin yararına bir şey' ifadeleriyle uyarıldığını aktaran CCIF, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

“Plajlarda kadın Müslümanların bireysel özgürlüklerine yönelik müdahaleden sonra bir belediye başkanının başörtülü bir kadını toplum içinde küçük düşürdüğünü görmekteyiz. Belediyelerin görevi halkı dini inançlarına göre bölmek değil bir araya getirmektir. Kamu otoriteleri bu ayrımcı uygulamalara karşı durması gerekir.'




23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor