• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Batı, Putin-Trump zirvesinden neden korkuyor?

Batı, Putin-Trump zirvesinden neden korkuyor?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD´li mevkidaşı Donald Trump arasında yapılacak 3. zirve, Batılı bazı kesimleri endişeye sevk etti. Sputnik, bu zirveden korku duyan tarafları ve bu korkunun nedenlerini irdeledi.

 

Sputnik muhabiri Vladimir Adveyev´in kaleme aldığı makaleye göre Bloomberg, adını açıklamadığı bir İngiliz bakana dayandırdığı haberinde Londra yönetiminin 16 Temmuz´da Finlandiya´nın başkenti Helsinki´de yapılacak Putin-Trump zirvesini büyük bir endişeyle beklediğini yazdı. 

´LONDRA, TRUMP´IN AVRUPA´NIN DOĞUSUNDAKİ BİRLİKLERİ ÇEKMESİNDEN KORKUYOR´

Bloomberg´e konuşan bakan, 'Downing Street, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un´la görüşmesinde Güney Kore ile tatbikatları durdurmayı vaat eden Trump´ın Putin´le görüşmesinde AB´nin doğu sınırlarındaki askeri varlığı azaltma planı önermesinden çekiniyor. Zira bu bölgede İngiliz askerleri bulunuyor ve eski Rus ajan Sergey Skripal´in zehirlenmesinden Moskova´yı sorumlu tutan Londra, bu olayın ardından Doğu Avrupa´da Rusya´yla baş başa kalmayı çok fazla istemiyor' ifadelerini kullandı.

´TRUMP´IN KIRIM´I RUS TOPRAĞI OLARAK TANIMASINDAN KORKULUYOR´

The Times´a konuşan İngiliz hükümetinden kaynaklar da, Trump´ın görüşme sonunda sonbaharda Norveç´te yapılacak ortak NATO tatbikatından vazgeçmesinden veya Kırım´ı Rus toprağı olarak tanımasından korktuklarını kaydetti. 

LUKYANOV: İNGİLTERE´NİN ENDİŞELERİ FANTASTİK SENARYO

Rusya Hariciye ve Savunma Politikaları Konseyi Başkanı Fyodor Lukyanov, İngiltere´nin duyduğu endişeleri ´fantastik senaryolar´ olarak niteledi.

Trump´ın birlikleri NATO´un doğu sınırlarından çekmek için hiçbir gerekçesi bulunmadığının altını çizen Lukyanov, bölgedeki tüm ülkelerin ABD Başkanı´nın politikasını desteklediğini, hatta Polonya´nın topraklarında ABD üssü kurulması için ödeme yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

PUTİN VE TRUMP 3. KEZ BİR ARAYA GELECEK 

Putin ve Trump, ilk olarak 1 yıl önce Hamburg´da G20 çerçevesinde bir araya gelmiş, Kasım 2017´de de Vietnam´da kısa bir görüşme gerçekleştirmişti.

16 Temmuz´daki görüşme, Putin´in 18 Mart´taki seçim zaferinin ardından başlayan yeni başkanlık döneminde Trump´la yapacağı ilk görüşme olacak.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor