Tarih: 21.01.2018 19:53

Batı Şeria genel greve gidiyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Fetih Hareketi Seferberlik ve Örgütlenme Komiserliği Müdürü Münir el-Cağub, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetih hareketinin çağrısı üzerine, ABD´nin Kudüs kararına tepki olarak işgal altındaki Batı Şeria´da salı günü genel greve gidileceğini belirtti. 

Cağub, Filistin´in, halk ve devlet olarak ABD ve İsrail işgaline karşı mücadelesini sürdürmeye devam ettiğini vurgulayarak, 'Filistin halkı ve devleti, Filistin Kurtuluş Örgütü´ne (FKÖ) bağlı Merkez Konseyi´nin kararları çerçevesinde ABD yönetimi ve İsrail işgaline karşı halk direnişini sürdürmeye devam edecektir.' dedi.

´FİLİSTİNLİ FRAKSİYONLARLA KOORDİNE HALDEYİZ´

Sağlık ve eğitim bakanlıklarına bağlı kurumların grevden müstesna tutulacağını aktaran Cağub, işgal ve destekçilerine karşı halk direnişinin etkin hale getirilmesi için Filistinli fraksiyonlarla koordine içerisinde olduklarını kaydetti.

FKÖ´ye bağlı Merkez Konseyi, geçen pazartesi düzenlediği olağanüstü dönem çalışmaları toplantısında, uluslararası hukuk çerçevesinde Filistin halkının her türlü direniş hakkının olduğunu belirterek, barışçıl halk direnişini sürdürme kararı almıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —