Tarih: 25.04.2017 11:48

´Batı´nın devasa yatırımlarına rağmen Kosova projesi başarısız oldu´

Facebook Twitter Linked-in

 

Kosova´daki Uluslararası Sivil Ofisi´nin eski yetkilisi Andrea Lorenzo Capossela, ABD ve AB´nin Kosova´ya devasa miktarda yatırım yapmasına rağmen Batı´nın Kosova projesinin uygulamaya koyulamadığını ifade etti.

‘Kosova´da Devlet İnşa Etme – Demokrasi, Yolsuzluk ve Balkanlar´daki AB´ adlı bir kitap yazan Capossela, Sputnik´e Batı´nın Kosova´da çok etnik kökenli bir devlet kurmadaki başarısızlığını anlattı.

1999 müdahalesi ve 2008´de Kosova´nın bağımsızlığının tanınmasının ardından, Batı´nın bunları herkesi Kosova´da her şeyin yolunda olduğuna inandırarak meşru kılmaya çalıştığını belirten Capossela, “NATO müdahalesi, BM´nin bağlı olduğu ilkelere rağmen gerçekleştirildi. Kosova´daki durum sırf bir emsal yaratmak için kullandılar ve savaş bittikten sonra yaptıkları müdahaleyi bu emsali güçlendirdi” dedi. 

Kosova´da başlangıçta belirgin bir ilerleme yapılmasına rağmen, bu ilerlemenin Batılı ülkelerin aktardığı maddi kaynaklar karşısında son derece küçük kaldığını anımsatan Capossela, Karadağ´ın AB misyonu olmadan ilerleme kaydetmesine rağmen Kosova´nın durakladığına vurgu yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —