• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

´Batı´nın devasa yatırımlarına rağmen Kosova projesi başarısız oldu´

´Batı´nın devasa yatırımlarına rağmen Kosova projesi başarısız oldu´

Kosova´daki Uluslararası Sivil Ofisi´nin eski yetkilisi Andrea Lorenzo Capossela, Batı´nın Kosova´da çok etnik kökenli bir devlet kurmadaki başarısızlığını Sputnik´e anlattı.

 

Kosova´daki Uluslararası Sivil Ofisi´nin eski yetkilisi Andrea Lorenzo Capossela, ABD ve AB´nin Kosova´ya devasa miktarda yatırım yapmasına rağmen Batı´nın Kosova projesinin uygulamaya koyulamadığını ifade etti.

‘Kosova´da Devlet İnşa Etme – Demokrasi, Yolsuzluk ve Balkanlar´daki AB´ adlı bir kitap yazan Capossela, Sputnik´e Batı´nın Kosova´da çok etnik kökenli bir devlet kurmadaki başarısızlığını anlattı.

1999 müdahalesi ve 2008´de Kosova´nın bağımsızlığının tanınmasının ardından, Batı´nın bunları herkesi Kosova´da her şeyin yolunda olduğuna inandırarak meşru kılmaya çalıştığını belirten Capossela, “NATO müdahalesi, BM´nin bağlı olduğu ilkelere rağmen gerçekleştirildi. Kosova´daki durum sırf bir emsal yaratmak için kullandılar ve savaş bittikten sonra yaptıkları müdahaleyi bu emsali güçlendirdi” dedi. 

Kosova´da başlangıçta belirgin bir ilerleme yapılmasına rağmen, bu ilerlemenin Batılı ülkelerin aktardığı maddi kaynaklar karşısında son derece küçük kaldığını anımsatan Capossela, Karadağ´ın AB misyonu olmadan ilerleme kaydetmesine rağmen Kosova´nın durakladığına vurgu yaptı.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor