Tarih: 31.08.2016 22:30

Belçika ´cihatçı vatandaşların´ listesini çıkardı

Facebook Twitter Linked-in

 

Belçika güvenlik kurumları tarafından hazırlanan veri tabanında, 5´i Belçika pasaportuna da sahip 29 Rus da bulunuyor. Belçika gazetesi Knack´in haberinde, İçişleri Bakanlığı Tehdit Analiz Birimi´nin veri tabanında 372 Belçikalının yanı sıra Fransa, Fas ve Cezayir kökenlilerin de olduğu kaydedildi.

Listedeki 11 Rusun Suriye ya da Irak´ta cihatçı gruplarla birlikte savaştığı, birinin tutuklandığı, 13´ünün savaş bölgesinden ayrıldığı bildirildi. Rus cihatçıların büyük bölümünün Çeçen olduğu da ifade edildi.

BÜYÜK BÖLÜMÜ SURİYE VE IRAK´TA

Listedeki isimlerin 266´sının Suriye ve Irak´ta bulunduğu, 114´ünün ise ülkelerine ya da başka yerlere gittiği öğrenildi. 109 cihatçının ise çatışmalarda öldüğü tahmin ediliyor. Habere göre listedeki 104 kişi kadın.

Belçikalı cihatçıların 2012´de radikal öğütlerin safında Ortadoğu´da savaşmaya başladığı ve çatışmalara katılanların sayısının hızlı bir şekilde arttığı belirtiliyor.

Listedeki 20 kişinin terör saldırılarının hazırlığında rol oynadığı, bunlardan 7´sinin Paris ve Brüksel saldırılarında yer alan isimler olduğu bildirildi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —