• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Belçika Uyarıları Dikkate Almalıydı

Belçika Uyarıları Dikkate Almalıydı

Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik, perşembe günü, Türkiye´nin bombacıyla ilgili Brüksel´i uyarmış olmasının Ankara´yı İslam Devleti örgütünü desteklemekle suçlayan ülkeleri “utandırması” gerektiğini ifade etti

 

AP

Türkiye´nin iktidar partisinden üst düzey bir yetkili, Türkiye´nin Brüksel saldırganlarından birisiyle ilgili uyarılarına Belçikalı yetkililerin “daha hassasiyetle” yaklaşmış olması gerektiğini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik, perşembe günü, Türkiye´nin bombacıyla ilgili Brüksel´i uyarmış olmasının Ankara´yı İslam Devleti örgütünü desteklemekle suçlayan ülkeleri “utandırması” gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarşamba günü Brüksel saldırganlarından İbrahim el Bakraoui´nin Haziran 2015´te Türkiye´nin Suriye sınırı yakınında yakalandığını, kendi talebi doğrultusunda Hollanda´ya sınır dışı edildiğini, Ankara´nın Hollandalı ve Belçikalı yetkilileri bu kişinin “yabancı terörist savaşçı” olduğu konusunda uyardığını söyledi. Türk yetkililer, Bakraoui´nin aşırılıkçı faaliyete karıştığına dair delil yetersizliğinden Hollanda´da serbest bırakıldığını söylediler.

Çelik, 'Kendisini yakaladık, Suriye´ye geçmesini engelledik, sınır dışı ettik ve Belçika ile Hollanda´yı kendisiyle ilgili uyardık. Türkiye tarafından uyarının yapılmasından bu yana daha fazla bilgi isteyebilirlerdi. Meseleyi daha hassasiyetle ele alabilirlerdi.” dedi.(ABD,AP-24.03.2016)



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor