Tarih: 05.11.2017 22:44

´Bence İran yaptı´ diyen Trump´a ´Bunu hep yapıyorsun´ yanıtı

Facebook Twitter Linked-in

 

Suudi Arabistan´ın Yemen´den başkent Riyad´a atıldığını ve imha ettiğini açıkladığı balistik füzenin arkasında İran´ı bulan ABD Başkanı Donald Trump´a yanıt geldi. İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, 'İran yaptı' diyen Trump´a cevaben 'Bay Trump bu zamana dek dayanağı olmayan pek çok şey ve yalan söyledi ve yok yere İran´ı suçlayıp durdu. Bu da kendisinin bu iftiralarından biri' ifadelerini kullandı. 

IRNA haber ajansının aktardığına göre 'Yemen´e füze yollama olasılığımız bile yok' diyen Caferi 'Füzeler kendilerine ait, envanterlerini geliştirdiler' dedi.

Riyad´daki sivil yerleşim bölgesine atılan füzenin, Patriotlar ile havada iken imha edildiği kaydedilmiş, füzeye ait şarapnel parçalarının ise Riyad Kral Halid  Havalimanı´nın doğu tarafındaki kullanılmayan sınırların içerisine düştüğü aktarılmıştı.

Trump da Japonya´ya giderken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada olayla ilgili 'Bence İran´ın yaptığı bir atış… Sistemimiz füzeyi havada imha etti' demişti.

TRUMP´TAN BİR SUUDİ ARABİSTAN ADIMI DAHA: ARAMCO´NUN İLK HALKA ARZINA TALİP 

Bu arada Trump, dünyanın en büyük petrol şirketi olan ve Suudi Arabistan devletine ait Saudi Aramco´nun ilk halka arzının New York borsasında yapılması için çağrıda bulundu. Trump, Twitter paylaşımında, 'Suudi Arabistan´ın Aramco´nun ilk halka arzını New York borsasında yapması bizi çok memnun eder. Bu ABD için önemli' ifadelerine yer verdi.

​Dünyanın en büyük petrol şirketi olan ve tamamı Suudi Arabistan devleti tarafından kontrol edilen Saudi Aramco, yüzde 5 hissesini halka arz edeceğini açıklamıştı. Uzmanlar, Aramco´nun halka arzının dünyanın en büyüğü olacağına ve Suudi Arabistan´a yaklaşık 100 milyar dolarlık gelir sağlayacağına dikkat çekiyor.

İngiltere ve ABD bir süredir Aramco´nun halka arzına ev sahipliği yapmak için yarışıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —