Tarih: 05.07.2017 08:29

‘Beyaz Saray, Dışişleri ve Pentagon Kuzey Kore´ye yanıt verme konusunu görüşüyor´

Facebook Twitter Linked-in

 

Kanalın verdiği bilgiye göre ABD´nin askeri uzmanları, Kuzey Kore yönetiminin kıtalararası balistik füzenin fırlatıldığına yönelik açıklamasının gerçek olup olmadığını belirlemek için uydu, uçak ve diğer sistemlerden sağlanan tüm verileri ve keşif bilgilerini inceliyor. 

CNN, konu ile ilgili haberinde, “Gerçekten kıtalararası balistik füzenin fırlatıldığı tespit edilmesi durumunda ABD Başkanı Donald Trump´ın amacı, potansiyel olarak ‘ölçülü yanıt´ verilmesini onaylamak olacak” ifadelerini kullandı.

Haberde şimdilik herhangi bir kararın alınmadığı, ancak prensip olarak bölgeye ek askeri kuvvetlerin, uçak ve gemilerin gönderilmesinin söz konusu olabileceği, ayrıca Kuzey Kore´ye karşı yeni yaptırımları dâhil edecek diplomatik tedbirlerin de masaya yatırıldığı kaydedildi.

´BATI ALASKA´YA YETİŞEBİLECEK BİR FÜZE FIRLATILABİLECEĞİ ANLAMINA GELMİYOR´

Haberde ayrıca ABD yönetiminin, Kuzey Kore´nin gerçekleştirdiği füze denemelerinin ‘bu ülkenin mutlaka batı Alaska´ya yetişebilecek bir füzeyi fırlatabileceği anlamına gelmediğini´ düşündüğü, ayrıca Kuzey Kore´de ‘minyatür nükleer başlığın´ bulunup bulunmadığının da belli olmadığı ifade edildi. 

Kuzey Kore bu sabah bir açıklama yaparak bugüne kadarki ilk kıtalararası balistik füze denemesini yaptığını ve denemenin başarılı olduğunu duyurmuş, fırlatılan füzenin Hwasong-14 olduğu belirtilmişti. Banghyon üssünden fırlatılan füze 39 dakikada 933 kilometre mesafe kat ederek, Japon Denizi´ne düşmüştü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —