• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Beyaz Saray: Kuzey Kore ´teröre destek veren ülkeler´ listesine alınabilir

Beyaz Saray: Kuzey Kore ´teröre destek veren ülkeler´ listesine alınabilir

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymond McMaster, Trump yönetiminin, Kuzey Kore´yi yeniden 'Teröre destek veren ülkeler' listesine ekleyebileceğini belirtti.

 

ABD Başkanı Donald Trump´ın ilk Asya turuna ilişkin Beyaz Saray´da basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan McMaster, Kuzey Kore ile ilgili açıklamalar yaptı.

Kuzey Kore´nin 'Teröre destek veren ülkeler' listesine eklenip eklenmeyeceğiyle ilgili soru üzerine McMaster, Trump´ın, Kuzey Kore´nin nükleer silaha sahip olmasını engelleme stratejisinin bir parçası olarak bu ülkenin yeniden 'Teröre destek veren ülkeler' listesine eklenebileceğini belirtti. 

McMaster, soruyu 'Bu, şu anda üzerinde düşünülen bir seçenek. Başkan´ın kabinesi bunu, toplamdaki Kuzey Kore stratejisinin bir parçası olarak görüyor. Yakında bu konuyla ilgili açıklama yapılacaktır' şeklinde cevapladı.

´KUZEY KORE´Yİ ENGELLEME DİPLOMASİSİ´

'Kamuya açık bir havalimanında sinir gazı kullanarak birini öldüren bir rejim, kardeşini bu şekilde öldürten despotik bir lider; diğer eylemleriyle birlikte düşünüldüğünde bu açık bir terör eylemidir' ifadesini kullanan McMaster, Trump´ın 12 günlük ilk Asya turundaki ana amaçlarından birinin 'Kuzey Kore´yi engelleme diplomasisi' olacağını söyledi. 

McMaster, 'Başkan´ın ziyaretinin üç amacı olacak; Kuzey Kore´nin nükleer silahlara sahip olmasını engelleme kapsamındaki uluslararası çabaları güçlendirmek, açık ve serbest bir İndo-Pasifik bölgesini desteklemek ve karşılıklı ticari ve ekonomik işlemlerde Amerikan refahını artırmak' değerlendirmesini yaptı.

´PUTİN İLE GÖRÜŞME BELLİ DEĞİL´

McMaster, Trump´ın Asya turunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme ihtimalinin olup olmadığı sorusuna, 'Şu anda tayin edilmiş bir görüşme yok. Eğer olursa bunu açıklarız' yanıtını verdi. 

Beyaz Saray tarafından, Trump´ın Japonya, Güney Kore, Çin, Vietnam ve Filipinler´i kapsayacak 12 günlük ziyaretinin cuma günü başlayacağı açıklanmıştı.

Kuzey Kore, dönemin ABD yönetimi tarafından 2008 yılında 'Teröre destek veren ülkeler' listesinden çıkarılmıştı.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor