Tarih: 04.04.2018 19:10

Beyaz Saray: Suriye´de IŞİD´le savaş sona yaklaşıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, bir açıklama yayımlayarak ´´Suriye´de IŞİD´i yok etme misyonu hızla sona eriyor, IŞİD neredeyse tamamen yok edildi´´ dedi. 

ABD´nin Suriye´de kalan IŞİD unsurlarını yok etmekte kararlı olduğunu dile getiren Sanders, açıklamasında çekilme takvimine yer vermedi.

ABD´nin Suriye ile ilgili gelecek planlarını belirlemek için müttefiklerine danıştığını, fikir alışverişinde olduğunu belirten Sanders, ´´Gelecek planlarıyla ilgili müttefiklerimize, dostlarımıza danışmaya devam edeceğiz´´ dedi.

´BÖLGEDEKİ VE ÖTESİNDEKİ ÜLKELERDEN BEKLENTİMİZ´

Beyaz Saray Sözcüsü şunları söyledi:

´´Bölgedeki ve ötesindeki ülkelerin, artı Birleşmiş Milletler´in barış için çalışmasını ve IŞİD´in bir daha ortaya çıkmamasını garantiye almasını bekliyoruz.´´

TRUMP İLE MACRON İŞBİRLİĞİNİ ARTIRDI

Beyaz Saray´ın açıklaması öncesi ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile son günlerde sıklaşan telefon görüşmelerinden birini gerçekleştirdi.

Trump ile Macron´un ayrı ayrı yaptığı açıklamalar, Ankara´nın PKK´nin kolu olarak gördüğü YPG´nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri´nin (DSG) ´hamiliğinin´ Washington´dan Paris´e devrolabileceğine işaret ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —