Tarih: 08.03.2017 08:04

Beyaz Saray: Trump ile FBI arasında bir sorun yok

Facebook Twitter Linked-in

 

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, günlük basın toplantısında ağırlıklı olarak dinleme iddiaları ve kamuoyunda ´Obamacare´ olarak bilinen sağlık reformunun kaldırılmasına yönelik soruları yanıtladı.

Obama döneminde getirilen ve ´Obamacare´ olarak bilinen sağlık reformunun kaldırılmasına ilişkin konuşan Spicer, yeni sağlık yasası tasarısının çok başarılı olduğunu ve Kongrede kabul edileceğine inandığını ifade etti. 

Konuyla ilgili değerlendirmeler yapmak için Beyaz Saray basın toplantısına katılan Sağlık Bakanı Tom Price da yeni tasarı hakkında detaylı bilgiler verdi ve bu değişikliğin tüm Amerikan halkının yararına olacağını anlattı. Yeni yasanın yürürlüğe girmesinin ardından sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için birtakım süreçlerden geçeceğini, ana amaçlarının ise 'Herkesin istediği doktora gidebilmesini sağlamak' olduğunu vurguladı.

´TRUMP PİŞMAN DEĞİL´

Trump´ın, seçim kampanyası döneminde önceki Başkan Obama´nın telefonlarını dinlettiği yönündeki iddialarının arkasında olduğunu ifade Spicer, Başkan Trump´ın bu konuda bir pişmanlığının olmadığını kaydetti.

Adalet Bakanlığının dinleme iddialarını kamuoyu önünde reddetmesi talebinde bulunduğu iddia edilen Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey ile ilgili de yorum yapan Spicer, Trump yönetimi ile FBI arasında bir sorun olmadığını belirtti. 

'Trump, dinleme konusuyla ilgili olarak FBI´dan bir şey istemedi' değerlendirmesinde bulunan Spicer, Trump´ın Comey´e kızgın olup olmadığı sorusuna ise, 'Trump´ın FBI Direktörünü desteklemediğine ilişkin hiçbir gösterge yok' şeklinde cevap verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —