Tarih: 19.07.2019 09:34

Beyaz Saray: Trump, MH17 kazasıyla ilgili soruşturmayı destekliyor

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Başkanı Donald Trump ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte, dün Washington´da ekonomik ve güvenlik işbirliğini görüşmek üzere bir araya geldi. 

Beyaz Saray tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, iki liderin gündeminde Malezya Havayolları´na ait MH17 yolcu uçağı kazasının yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, 'Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda makamları ve Ortak Soruşturma Ekibi´nin (JIT) sorumluları adalete teslim etmek için süregelen çalışmalarını bütünüyle desteklemektedir' ifadeleri kullanıldı.

MH17 seferini yapan Malezya Havayolları´na ait uçak, 17 Temmuz 2014´te Ukrayna´nın doğusunda düşmüş ve 298 kişiye mezar olmuştu.

Trajedinin hemen ardından Kiev, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri´nin kaza ile herhangi bir alakası bulunmadığını açıklamıştı.

Ukrayna´dan tek taraflı bağımsızlık ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti Başbakanı Aleksandr Boroday ise direnişçilerin elinde uçağı düşürebilecek hava savunma sistemlerinin olmadığını duyurmuştu. Boroday, Donetsk Halk Cumhuriyeti´nin, uluslararası kuruluşların uzmanlarının kaza yerinde çalışabilmeleri için Kiev ile insani ateşkes anlaşması yapacağını belirtmişti. 

Moskova birçok kez Rusya´ya yöneltilen suçlamaların kanıtlara dayandırılmadığını dile getirmişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı sürekli olarak, JIT´in haksız açıklamalarının kanıtlarla desteklenmediğini ve Moskova´nın soruşturmaya gerekli tüm yardımları yapmaya hazır olduğunu hatırlatıyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —