Tarih: 22.11.2017 08:37

Beyaz Saray: Trump ve Putin, Cenevre görüşmelerinin önemi konusunda mutabık kaldı

Facebook Twitter Linked-in

 

Beyaz Saray´dan yapılan yazılı açıklamada Trump ile Putin arasındaki telefon görüşmesinin 1 saatten uzun sürdüğü kaydedildi.

Görüşmede, 11 Kasım´da Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesinde iki ülke arasında varılan mutabakat metninin bir kez daha altının çizildiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: 

'Her iki lider de Suriye´deki iç savaşın ve insani krizin barışçıl yollarla sona erdirilmesi, yerlerinden edilmiş Suriyelilerin evlerine dönmesi ve zararlı müdahalelerden ve teröristlere sığınak olmaktan arınmış birleşik bir Suriye´nin istikrarının sağlanması için Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi´nin 2254 sayılı kararının uygulanması ve BM öncülüğündeki Cenevre görüşmelerinin desteklenmesine vurgu yaptı.'

Görüşmede ayrıca IŞİD, El Kaide, Taliban ve diğer terör örgütlerine karşı Ortadoğu ve Orta Asya´da verilecek mücadeleye ilişkin de görüş alışverişinde bulunulduğu ifade edilen açıklamada, Ukrayna ve Kuzey Kore ile ilgili konuların da ele alındığı belirtildi.

SOÇİ VE CENEVRE VURGULARI DİKKAT ÇEKTİ

Trump-Putin görüşmesine dair Kremlin´den yapılan açıklamada ise Soçi´de bugün Türk, Rus ve İranlı liderler arasında Suriye´nin ele alınacağı toplantıya yönelik de görüş alışverişinde bulunulduğu kaydedilmişti. 

İki liderin, Suriye´nin toprak bütünlüğü, bağımsızlığı ve egemenliğinin muhafaza edilmesi konusunda görüş birliğine vardıkları belirtilmişti. Ayrıca Putin´in önceki gün Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile gerçekleştirdiği görüşme konusunda da Trump´ı bilgilendirdiği ifade edilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —