Tarih: 11.03.2019 09:34

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton: IŞİD tehdidi devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Amerikalı ABC kanalına konuk olan Bolton, IŞİD´e ve ABD Başkanı Donald Trump´ın açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Trump´ın IŞİD´in bölgesel üstünlüğünü kaybettiğini açıklamasının örgütün tamamen bittiği anlamına gelmediğine dikkati çeken Bolton, 'Biliyoruz ki şu an IŞİD savaşçıları Suriye ve Irak´ta dağılmış halde varlığını sürdürüyor ve dünyanın diğer yerlerinde büyümeye çalışıyor. IŞİD, tehdit oluşturmaya devam ediyor' ifadesini kullandı.

ABD´nin Suriye´de 400 asker tutma kararına da değinen ve bu kararın IŞİD´in tekrar güçlenmesini engellemek için alındığını belirten Bolton, şunları söyledi: 'ABD Başkanının (Donald Trump) aldığı Irak´taki Amerikan varlığının devam etmesi ve Suriye´de küçük bir gözlem gücünün tutulması kararındaki sebeplerden biri de IŞİD´in kendini yenileme ihtimalidir. Bu durumda bir daha ortaya çıkarlarsa müdahale edebiliriz.'

Öte yandan, Bolton, IŞİD´in ´yeniden dirilişini´ bastırma çabalarına yardım etme konusunda İngiliz ve Fransız mevkidaşlarıyla da görüştüğünü söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —