Beyaz Saray´daki Üst Yöneticiler Arasında Kriz

Beyaz Saray´daki Üst Yöneticiler Arasında Kriz

Beyaz Saray İletişim Direktörü Anthony Scaramucci, CNN yayınına telefonla bağlandı, yönetimden bilgi sızdıranların başında Beyaz Saray Genel Sekreteri Reince Priebus´un geldiğini ima etti.

 

Başkan Donald Trump´ın yeni İletişim Direktörü Anthony Scaramucci, göreve başladığı gibi Beyaz Saray´ı karıştırdı. Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Reince Priebus ve Baş Stratejisti Steve Bannon ile ilgili ağır ifadeler kullandığının ortaya çıkmasının ardından Scaramucci hızını alamadı ve CNN canlı yayınında da tehditler savurdu.

Scaramucci, Beyaz Saray tarihinde en çok sızıntının bu yönetimde yaşandığını savundu. “Balık baştan kokar” diyen Scaramucci, “Reince Priebus sızıntının kaynağı olmadığını açıklamak istiyorsa, izin verelim yapsın” dedi.

“Beyaz Saray´da kokmayan iki balık var. Onlar da ben ve Başkan” diye konuşan Scaramucci, çalışanların bilgi sızdırmasından dolayı öfke duyduğunu söyledi.

Başkan Trump´la konuştuğunu da belirten yeni İletişim Direktörü, “Başkan bana tam destek veriyor. Bilgi sızdıranların kimler olduğu hakkında gayet iyi bir fikrimiz var” dedi.

Scaramucci´nin CNN´deki açıklamaları, New Yorker dergisi muhabiri Ryan Lizza ile telefon görüşmesinin ortaya çıkmasının peşinden geldi.

Ryan Lizza, Beyaz Saray´dan üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı Twitter mesajında, Scaramucci´nin Çarşamba akşamı ABD Başkanı Donald Trump´ın da içinde olduğu bir grupla yemek yediğini yazdı. Bunun üzerine New Yorker muhabirini arayan Scaramucci, mesajın kaynağını öğrenemeyince sinirlendi ve Priebus ve Bannon için bazı hakaretamiz ifadeler kullandı.

Beyaz Saray iletişim ekibinin tamamını işten atacağını söyleyen Scaramucci, Priebus için “Kahrolası paranoyak bir şizofren' dedi.

Scaramucci, New Yorker internet sitesinde yayınlanan Lizza ile telefon konuşma kayıtlarında Beyaz Saray Baş Stratejisti Steve Bannon için de ağır konuştu ve “Ben onun gibi cinsel tatmin amacıyla burada bulunmuyorum, ülkeme hizmet için buradayım' dedi.

Scaramucci, daha sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu konuşmayı yalanlamayarak, 'Bazen renkli bir dil kullanırım. Bu alanda bundan kaçınacağım ama Trump´ın gündemi için tutkuyla mücadele etmekten vazgeçmeyeceğim' yazdı. 

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders kendisine bu konuda sorulan bir soruya, “Renkli bir dil kullanmış, bir daha yapacağını sanmıyorum” yanıtını verdi ve özür dilenecek konunun kişileri ilgilendirdiğini söylemekle yetindi. Başkan Trump, Reince Priebus ve Steve Bannon´dan ise konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading