• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Beyaz Saray´dan Erdoğan´a: Obama sözlerinin arkasında

Beyaz Saray´dan Erdoğan´a: Obama sözlerinin arkasında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington ziyareti sırasında ABD Başkanı Obama´nın kendisine basın özgürlüğü konusunda yönelttiği eleştirileri yalanlamıştı. Nitekim Beyaz Saray´dan daha sonra yapılan açıklamada eleştirilerin arkasında

 

Haberdar´dan İlhan Tanır´ın haberine göre Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Mark Stroh, bu eleştiriler ve yalanlama hakkındaki yorumu sorulduğunda ´´Biz Başkan Obama´nın dün söylediği sözlerin arkasında duruyoruz. Daha fazla bir yorumumuz yok´´ dedi.

Obama, Erdoğan´ın demokrasi sözüyle işbaşına geldikten sonra bu sözlerini unutup, demokratik tartışma ortamını bitirdiğini ve bilginin dolaşımını durdurmaya çalıştığını söylemiş, Erdoğan´ın basına karşı tutumunun Türkiye´yi ´zor bir yola koyabileceği´ yorumunu yapmıştı.

ABD YETKİLİSİ DE CAMİ AÇILIŞINA KATILMADI

Ayrıca Obama´nın daha önceden açılışına katılmayı reddettiği Maryland eyaletindeki camiyi ABD hükümetinden kimin temsil ettiği sorulunca Stroh, ´´Erdoğan´ın cami ziyareti ile ilgili detayları lütfen kendilerine sorunuz´´ cevabını verdi.

BİDEN BASKETBOL MAÇINA GİTTİ

Erdoğan´ın Washington´a gelişinde Obama yerine ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden´ın cami açılışında yer alabileceği haberleşmişti. Biden´ın da cami açılışına gitmediği görüldü. Biden açılış günü Texas eyaletinde yapılan Kolej basketbolu finaller maçına gitti.

HİÇBİR YABANCI LİDER GELMEDİ

Görüldüğü kadarıyla Erdoğan ile birlikte Washington´ın hemen dışındaki Türk camisini açmaya, şehirde Nükleer Zirve için bulunan 50 civarındaki yabancı liderden de katılan olmadı. ABD yönetiminden de üst düzey bir yetkilinin açılışa gelmediği sanılıyor. Yayınlanan resimlerde Erdoğan´ın yanından yabancı bir ülke lideri veya ABD yetkilisi görülmüyor.

 

 



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor