Tarih: 12.05.2018 13:25

Beyaz Saray´dan İran´a ´Ortadoğu´yu istikrarsızlaştırma´ suçlaması

Facebook Twitter Linked-in

 

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, 'İran Devrim Muhafızları, kaynaklarını Ortadoğu genelindeki istikrarsızlaştırıcı etkisini artırmaya akıtıyor' ifadesini kullanan Sanders, Devrim Muhafızlarını ´İsrail vatandaşlarını hedef alan roketler fırlatmakla´ suçladı. Açıklamada Sanders, Yemen´deki uzantıları eliyle Suudi Arabistan´ın başkenti Riyad´a füze fırlattığı iddiasıyla da İran´a tepki gösterdi. 

ABD´DEN ´VATANDAŞLAR HEDEF ALINIYOR´ SÖYLEMİ

Öte yandan İran´ın Suriye´deki askeri kaynaklarından, İsrail işgali altındaki Golan Tepelerindeki askeri üslere atılan roketlere atıf yapan Beyaz Saray´ın, söz konusu saldırıyı 'roketler İsrail vatandaşlarını hedef alıyordu' şeklinde dile getirmesi ise dikkat çekti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu´na bağlı Kudüs Gücü´nün geçen çarşamba Suriye´den İsrail işgali altında bulunan Golan Tepelerindeki üslere doğru 20 kadar roket fırlattığını ileri süren İsrail, bu saldırıya karşılık olarak Suriye´de İran güçlerinin konuşlu olduğu birçok noktayı savaş uçaklarıyla vurmuştu. 

TRUMP İLE MAY, ´İRAN´IN BÖLGEDEKİ İSTİKRARSIZLAŞTIRICI ETKİSİNİ´ GÖRÜŞTÜ

Diğer yandan İngiltere Başbakanı Theresa May ile telefonda görüşen ABD Başkanı Donald Trump´ın, ´İran´ın bölgedeki istikrarsızlaştırıcı etkisini´ dile getirdiği bildirildi. Aynı açıklamada, ´Suriye´de İsrail vatandaşlarına yönelik provokatif roket saldırıları´ ibaresine yer verilmesi de dikkati çekti.

Dünkü açıklamasında Beyaz Saray Sözcüsü Sanders, 'ABD, İran rejiminin Suriye´den düzenlediği ve İsrail vatandaşlarını hedef alan provokatif roket saldırılarını kınıyor ve İsrail´in kendini savunma hakkını savunuyor' değerlendirmesini yapmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —