Tarih: 31.03.2022 08:03

Beyaz Saray´dan Putin iddiası: Yanlış yönlendirildi, askeri yetkililerle arasında gerilim var

Facebook Twitter Linked-in

 

Beyaz Saray, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in Ukrayna savaşı konusunda yanlış yönlendirildiğine ve bunun Putin ile Rus askeri yetkililer arasında gerilime yol açtığına dair ellerinde bulgu olduğunu açıkladı.

Beyaz Saray İletişim Direktörü Kate Bedingfield, Beyaz Saray´da düzenlediği günlük basın toplantısında, Amerikan basınında yer alan, 'ABD´nin elinde Putin´in yanlış yönlendirildiğine ilişkin istihbarat bulunduğuna' dair iddialara yanıt verdi.

Putin´in bu konudaki görüşleri konusunda yorum yapamayacağını belirten Bedingfield, şu ifadeleri kullandı:

'Ancak şunu söyleyebilirim ki; elimizde Putin´in Rus ordusu tarafından yanlış yönlendirildiğini hissettiğine ve bunun da Putin ile askeri yetkililer arasında gerilime yol açtığına dair bulgular var. Putin´in Rus ordusunun ne kadar kötü performans gösterdiğine ve ekonominin yaptırımlardan ne kadar kötü etkilendiğine dair yanlış bilgilendirildiğine inanıyoruz.'

Bedingfield, Putin´in danışmanlarının kendisine gerçeği söylemekten korktuğuna işaret ederek, 'Putin´in savaşının gitgide daha büyük bir stratejik hataya dönüştüğü ve bunun da Rusya´yı uzun vadede uluslararası arenada daha zayıf ve daha izole hale getirdiği çok açık.' değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —