• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Beyrut, hayalet şehre dönüşüyor

Beyrut, hayalet şehre dönüşüyor

Lübnan´ın başkenti Beyrut, ülkedeki ekonomik kriz ve güvenlik sorunları nedeniyle hayalet kente dönüşüyor. Lübnan Ekonomi Bakanlığı Müşaviri Casim Adjaka, kentte kısa sürede binlerce iş yerinin kapandığını söyledi.

 

Sputnik´e konuşan Adjaka şunları söyledi:

“Beyrut´ta kısa sürede binlerce iş yeri kapandı. Kapatılan yerlerin birçoğu turizm sektöründe faaliyet gösteriyordu. Masrafları, gelirlerini ciddi ölçüde aşıyordu. Turizm çok zarar gördü. Lübnan´daki turistlerin çoğu, daha önce ülkeden göçen kişiler. Bu da turizm gelirinde büyük rol oynuyor, zira yabancı turist daha çok para getiriyor. Bunlar ülkenin ekonomi mekanizmasının yönetimindeki başarısızlıklardan kaynaklanıyor.”

Beyrut´ta hâlâ kapılarını kapatmamış olan işletmelerden birinin müdürü Ali Abdülvahid de tüm restoranların kapandığını belirtti:

“Kent merkezinde iki restoran ve iki dükkân kaldı. Buranın varlığı Basra Körfezi ülkelerinden ya da Batı´dan gelen turistlere bağlıydı. Ayrıca yetkililer güvenlik sebebiyle çok sayıda yolu da kapattı. Gelen giden olmadığından iş yeri sahipleri büyük maddi kayıplar yaşadı.”




18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor