Tarih: 26.01.2021 10:31

Biden: Senato´nun Trump´ı azil yargılamasında suçlu bulacağına inanmıyorum

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Başkanı Biden, eski Başkan Trump´ın, hakkındaki azil davasında suçlu bulunması için Senato´da yeterli oya ulaşılacağına inanmadığını söyledi.

20 Ocak´ta başkanlık koltuğuna oturan Joe Biden, CNN´e verdiği röportajda, 6 Ocak Kongre baskınının ardından eski Başkan Donald Trump hakkında Senato´ya taşınan azil davasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Trump´ın azil yargılamasında suçlu bulunması için 50 Demokrat senatörün yanı sıra 17 Cumhuriyetçi senatörün de ´evet´ oyu kullanması gerektiğini vurgulayan Biden, 'Ben bunun olacağına inanmıyorum' diye konuştu.

Biri polis toplam beş kişinin hayatını kaybettiği Kongre baskını konusunda Trump´ın ´isyana teşvik´ ile suçlandığı azil maddesi, 14 Ocak günü Temsilciler Meclisi´nde kabul edilmişti. Trump´ın suçlu olup olmadığına ise Senato´daki yargılama sonucunda karar verilecek.

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer, önceki gün yaptığı açıklamada, Trump´ın Senato´daki yargı sürecinin 8 Şubat haftasında başlayacağını duyurmuştu.

Trump´ın suçlu bulunabilmesi için 100 sandalyeli Senatoda en az 3´te 2 çoğunluğun, yani 67 senatörün, Trump aleyhinde oy kullanması gerekiyor. Her iki partinin de 50´şer sandalyeye sahip olduğu Senato´da Trump´ın suçlu bulunmasına oldukça düşük ihtimal olarak bakılıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —