• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Biden: TPP anlaşmasının Kongre´den onay alma ihtimali zayıf

Biden: TPP anlaşmasının Kongre´den onay alma ihtimali zayıf

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Pasifik Okyanusuna kıyısı olan 12 ülke arasında imzalanması beklenen kapsamlı ticaret anlaşmasının, başkanlık seçimi dolayısıyla Kongre´den geçmesi ihtimalinin çok az olduğunu söyledi.

 

New York´ta dün katıldığı bir toplantıda konuşan Biden, Trans Pasifik Ortaklık (TPP) anlaşmasının ancak 8 Kasım´da yapılacak başkanlık seçiminden sonra ve yeni başkanın göreve başlamasından önce Kongre´nin yapacağı tek bir oturumda mümkün olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama´nın dış politikasının temellerinden biri olan ve Çin´in artan ekonomik ve askeri gücüne karşı hazırlanan anlaşmaya, ABD iş çevreleri de destek veriyor. Ancak başkanlık için yarışan Demokratların adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçilerin adını Donald Trump, istihdamdaki düşüşten bölge ülkeleriyle imzalanan ticaret anlaşmalarını suçluyorlar ve bu nedenle TPP anlaşmasına karşı.

Senato ve Temsilciler Meclisi´nin başkanları ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, TPP anlaşmasının kabulü için yeterli oy bulunamayacağını ve bu anlaşmanın bu yıl geçmesinin mümkün olmadığını söylemişlerdi.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor