Tarih: 01.04.2015 12:04

Bigdeli: İran ve Türkiye Ortak Çalışmalı

Facebook Twitter Linked-in

İRNA

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İran ve Türkiye’deki dinî kurum ve şahsiyetlere, İslam âlemindeki anlaşmazlık ateşini söndürmek için büyük görevler düştüğünü söyledi.

Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı binasında İran İslam Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bigdeli ile görüşmesinde başta Yemen, Suriye ve Libya’dakiler olmak üzere İslam âlemindeki gelişmelere işaret ederek şunları söyledi: “İslam âlemindeki anlaşmazlık ve çatışma yangınını söndürmek için çalışmamız gerekli.”

Görmez konuşmasında, Müslümanların birliğine ve İslamofobi ile mücadeleye vurgu yaptı.

Bu görüşmede Müslümanların uyanma sürecine ve emperyalist güçlerle mücadeleye işaret eden Büyükelçi Ali Rıza Bigdeli, “Müslümanların düşmanlarının çabası, İslam`ı ihtilaflarla parçalamak ve bu ihtilafı körüklemektir.” dedi.

Bigdeli, sözlerine şöyle devam etti: “Müslüman ümmeti arasındaki ilişkilerin gelişmesi Müslüman milletlerin barış ve kardeşliğinin sembolüdür ve bu ilişkileri her zamankinden daha fazla geliştirmek gerekir.”

Bigdeli ayrıca Müslümanlar arasında birliğin oluşması için İran ve Türkiye’nin ortak çalışmasını istedi. (İran, IRNA - 01 Nisan 2015)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —