• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Bild: Steinmeier´ın ziyareti dostluk havasında uzaktı, Türkler kızgın

Bild: Steinmeier´ın ziyareti dostluk havasında uzaktı, Türkler kızgın

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier´ın Türkiye ziyaretini değerlendiren Bild gazetesi, ziyaretin dostluk havasından uzak geçtiği yorumunda bulundu. Gazete 'Türkler kızgın. Çok kızgın' ifadelerini kullandı.

 

'Bir dostu ziyaret farklıdır. Çok farklı' ifadelerini kullanan gazete, Steinmeier´in soğuk karşılandığına vurgu yapmak için, 'Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier Ankara´da ancak efsanevi Türk misafirperverliği pek hissedilmedi' ifadelerini kullandı.

Steinmeier´ın resmi temaslarında kullandığı makam aracına Alman bayrağının uygun parça olmadığı gerekçesiyle takılamadığına da değinen Bild gazetesi, 'Yapılanların verdiği mesaj çok açık: Türkler kızgın. Çok kızgın' diye yazdı.

´SOĞUKLUK HAVALİMANINDA BAŞLADI´

Hürriyet´in haberine göre, Steinmeier´ın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesini, 'Çok kolay bir görüşme olmadı' diye yorumlamasını aktaran Bild, soğukluğun Steinmeier´in havalimanında karşılanmasında başlandığını yazdı.

´KIRMIZI HALI YOK, ÜST DÜZEY KARŞILAMA YOK´

Steinmeier´ın karşılanmasında kırmızı halı olmadığına ve üst düzey karşılama gerçekleştirilmediğine dikkat çeken gazete, Alman bakanın makam aracının da uçağa yaklaşmasına müsaade edilmediğine, Steinmeier ve ekibinin önce otobüsle götürüldüğüne vurgu yaptı.




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor