Tarih: 12.04.2016 09:18

Bilgisayarında siyah bantla gezen FBI direktörü güldürdü

Facebook Twitter Linked-in

 

FBI Direktörü James Comey´in geçen çarşamba günü Ohio´daki bir üniversitede sanal güvenlik konusunda konuşma yaptığı konferansta, dizüstü bilgisayarının kamerasına siyah bant yapıştırması alay konusu olmuştu.

HABERLERDEN ÖĞRENMİŞ

Comey´in gelen eleştirilere “Bunu haberlerde gördüm. Benden daha zeki biri kamerasına bant yapıştırmıştı” diyerek naif bir cevap vermesi ve kişisel verilerinin güvenliği konusundaki endişelerini dile getirmesi, tartışmalara yol açtı.

´FBI DİREKTÖRÜ İKİ YÜZLÜ´

Bilgisayar kameralarını sahiplerinin bilgisi olmadan çalıştırabilecek teknolojiye sahip olan ve bu konuda kişisel verilerin korunmasıyla ilgili yasaları da fazla önemsemeyen FBI´ın direktörünün verdiği ´sıradan vatandaş tepkisi´, birçok kişi tarafından ´ikiyüzlülükle´ eleştirildi.

Bir kullanıcı “Bu gerçekten çok komik. FBI direktörü kendi kişisel güvenliğinden endişeli ama diğerlerininkini umursamıyor” mesajını paylaştı.

Bir başka Twitter kullanıcısı ise, “FBI sizin webcam´inizi hacklemesi gerektiğini söylüyor ama FBI direktörü izlemeye karşı kamerasını kapatıyor. Amerika” diye yazdı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —