Tarih: 18.05.2018 11:54

Bill Gates: Trump bana iki kez HIV ve HPV arasındaki farkı sordu

Facebook Twitter Linked-in

 

MSNBC´de yayımlanan ´All in with Chris Hayes´ adlı şovda milyarder iş adamı Bill Gates´in ´Bill & Melinda Gates Vakfı´ndaki toplantı sırasında Trump hakkında sarf ettiği sözler yer aldı. 

´20 DAKİKA SONRA AYNI MEKANA HELİKOPTERLE GELDİ´

Guardian´ın aktardığna göre salondaki izleyicilere 22 yaşındaki kızı Jennifer´ın Trump ile Florida´da bir binicilik gösterisinde karşılaştığını anlatan Gates ' 20 dakika sonra o (Trump) aynı mekana helikopterle geldi. Yani açıkça (mekandan) ayrılmıştı ancak helikopterle gösterişili bir giriş yapmak istedi' dedi.

´KIZIMIN DIŞ GÖRÜNÜŞÜYLE HAKKINDA NE KADAR FAZLA ŞEY BİLDİĞİ GERÇEKTEN KORKUTUCUYDU´

Kendisinin ise ilk kez 2016´da New York´ta Trump ile ilk kez biraraya geldiğini söyleyen Gates 'Onunla ilk konuşmamda kızımın dış görünüşü hakkında ne kadar fazla şey bildiği gereçkten korkutucuydu. Melinda da bundan hoşlanmadı' ifadelerini kullandı. 

´YAPTIĞIMIZ İKİ TOPLANTIDA DA BANA AŞILARIN KÖTÜ BİR ŞEY OLUP OLMADIĞINI SORDU´

Ardından geçen yıl martta Beyaz Saray´da Trump ile görüştüğünü söyleyen Gates sözlerini şöyle sürdürdü 'Yaptığımız iki toplantıda da bana aşıların kötü bir şey olup olmadığını sordu. Çünkü o sırada aşıların olumsuz etkilerine bakacak bir komisyon üzerine düşünüyordu ve birileri, sanırım Robert Kennedy Jr idi, ona aşıların kötü şeylere yol açtığını söylemişti. Ben ise ona ´hayır, bu bir çıkmaz sokak, bu kötü bir şey, bunu yapma' dedim.'

Gates daha sonra ' İki seferde de HIV ile HPV arasında bir fark olup olmadığını bilmek istedi ve ben de onu bu ikisinin nadiren birbirleriyle karıştırıldığını açıkladım' dedi.

​Guardian Trump´ın daha sonra çocukluk aşıları ve otizmin bağlantılı olduğu şeklindeki ´çürütülmüş teorileri´ incelemeyi bırakmış gözüktüğünü de belirtti.

GATES, TRUMP´IN KENDİNDEN 3. TEKİL ŞAHIS OLARAK BAHSETMESİYLE DALGA GEÇTİ

Gates Trump ile ilk karşılaştığında ABD Başkanı´nın kendisinden 3. tekil şahıs olarak bahsetmesiyle de dalga geçti. 

Milyarder iş adamı ' İçeri girdiğimde ilk cümlesi beni şaşırttı. Bana 'Trump, senin Trump´ın yaptıklarından hoşlanmadığını duydu' dedi. Ben de ´Vay canına ama sen Trump´sın' diye düşündüm. 3. tekil şahıs şeklinin her zaman beklendiğini bilmiyordum. Gates senin işleri yanlış şekilde yaptığını Gates´in bildiğini söylüyor' diye konuştu.

Trump´ın kendinden sıklıkla 3. tekil sahıs olarak bahsettiği biliniyor.

HIV VE HPV NEDİR?

´Human papilloma virüsü´ (HPV) deriyi ve nemli zarları etkileyen bir virüs. HPV siğil, genital siğiller ve rahim boynunda anormal hücre değişimlerine neden olabiliyor.

´Human immunodeficiency virüs´ (HIV) ise bağışıklık sistemine saldıyorç HIV virüsü Aids hastalığına neden olabilir, fakat erken teşhis ve tedavi ile birçok insan Aids olmadan yaşayabiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —