• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

Binlerce tank ve asker sınıra yığıldı! İsrail Gazze'ye karadan saldırmaya hazırlanıyor

Binlerce tank ve asker sınıra yığıldı! İsrail Gazze

İsrail ordusu, Gazze sınırına yığınak yapmaya devam ediyor. Yüzlerce tank ve binlerce askerle sınırda bekleyen İsrail, Gazze Şeridi'ne kara operasyonu düzenlemeye hazırlanıyor.

Tanklar, toplar, zırhlı araçlar, askerler... İsrail ordusu, milyonlarca masum sivilin yaşadığı Gazze Şeridi'ne kara operasyonu düzenlemeye hazırlanıyor. Açıklama yapan İsrailli yetkili, "Gazze Şeridi boyunca kara güçlerimizi konuşlandırdık. Operasyonun bir sonraki aşaması için hazırlığımızı yapıyoruz. Gazze'nin kuzeyinde, Gazze şehrinde ve kuzeyin tamamında yaşayanlara güneye gitme çağrısında bulunuyoruz. Uyarılarımızı dinleyin. Burada önemli askeri hareketlilikler olacak. Sivillerin kendi güvenliği için tahliye edilmesi konusunda çağrıda bulunuyoruz" dedi.

İsrail, 1,1 milyon Gazzeliye şehrin kuzeyinden güneyine gitmesi için 24 saat vermişti. Ardından pazar günü sivillerin güneye doğru tahliyeye devam etmeleri için 3 saatliğine göç koridorunu bombalamayacağını açıkladı. Gazze sınırından paylaşılan görüntülerde, İsrail ordusunun top atışları yaptığı ve operasyona hazır bir şekilde beklediği görüldü.

Dünya Sağlık Örgütü, Gazzelilerin tahliye emrine hastanelerde tedaviye muhtaç binlerce kişinin varlığı sebebiyle "ölüm cezası" benzetmesini yaptı.

 



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor