Tarih: 09.12.2021 11:15

BioNTech, Pfizer aşısı, Omicron´u 3 dozda etkisiz hale getiriyor.

Facebook Twitter Linked-in

 

Aşı üreticilerinden Omicron´a karşı atışlarının olası etkinliğine ilişkin ilk resmi açıklamada, BioNTech ve Pfizer, iki aşı dozunun önemli ölçüde daha düşük nötralize edici antikorlarla sonuçlandığını, ancak aşılarının üçüncü dozunun nötralize edici antikorları 25 kat artırdığını söyledi.

Bir ay önce üçüncü güçlendirici aşısı olan insanlardan alınan kan, Omicron varyantını, ilk kez Çin´de tanımlanan orijinal virüsle iki doz savaştıktan sonra kan kadar etkili bir şekilde etkisiz hale getirdi.

Pfizer patronu Albert Bourla yaptığı açıklamada, 'İlk iki doz serisiyle mümkün olduğu kadar çok kişinin tam olarak aşılandığından emin olmak ve bir güçlendirici, Covid-19´un yayılmasını önlemek için en iyi eylem planı olmaya devam ediyor.' Dedi.

2022´de planlanan 4 milyar doz Comirnaty aşısının, uyarlanmış bir aşıya ihtiyaç duyulması halinde değişmesinin beklenmediğini de eklediler.

 

ABD-Alman aşı ortakları ayrıca, laboratuvar verileri bu konuda yeni bilgiler vermese de, aşılarının Omicron´dan kaynaklanan herhangi bir ciddi hastalığa karşı koruma sağlama olasılığı konusunda iyimser bir ton tutturdu.

Tipik olarak aşılamadan sonra ortaya çıkan T hücreleri tarafından hedeflenen Omicron spike proteini üzerindeki yüzey yapılarının büyük çoğunluğu, Omicron´un mutasyonlarından etkilenmediğini söylediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —