Tarih: 01.09.2016 21:31

Bir Yıla Kadar ABD Hava Sahası İHA´larla Dolabilir

Facebook Twitter Linked-in

 

Federal hükümet verilerine göre bir yıl içinde Amerikan hava sahasını kullanan ticari insansız hava araçlarının sayısı 600 bini bulabilir.

Ulaştırma Bakanı Anthony Foxx, yeni güvenlik uygulamalarının yürürlüğe girmesiyle birlikte uzaktan kumandalı İHA´ların daha yaygın kullanımının önünü açtı.

Yeni güvenlik kuralları uyarınca şirketler, nüfusun yoğun olmadığı bölgelerde ağırlığı 25 kilogramı aşmayan uzaktan kumandalı hava araçlarını uçurabilecek. Bu araçlar yerden en fazla 122 metre yükselebilecek ve sadece gün doğumundan hemen önce ve günbatımından hemen sonra kullanılabilecek. Buna ek olarak uzaktan kumanda kullanan pilotların hava araçlarını sürekli olarak gözle görülür mesafede tutmaları ve hızı saatte 160 kilometreyi aşmayacak şekilde uçurmaları gerekiyor.

Ulaştırma Bakanı Foxx, Amerika´nın, trenler için otomatik fren sistemleri ve kendi kendini süren otomobil ve kamyonlar gibi ulaşım alanında birçok yeniliğe imza atmaya hazırlandığını da kaydediyor.

Bakan, “Kara, hava ve denizyollarımızı değiştirecek teknolojilere ek olarak uzaktan kumandalı İHA´lar da hava sahamızda devrim yapmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

İHA sektörü, 2025 yılına kadar 100 bin kişiye istihdam sağlayacak iş alanları açılacağını kaydediyor. Sektörün 82 milyar dolarlık ekonomik faaliyet gerçekleştirmesi bekleniyor.

Öte yandan Ulaştırma Bakanlığı, çoğu gece uçuşu yapmayı talep eden şirketler olmak üzere yeni kurallara 76 istisna getirdi.

Ticari İHA´lar şimdiden tarlalardaki ekinleri izlemede, köprüleri ve ulaşım hatlarını teftiş etmede, itfaiyecilere ve polislere rehberlik yapmada ve film çekimlerinde kullanılıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —