Biz,Dostluğumuzu İran´a Kanıtladık

Biz,Dostluğumuzu İran´a Kanıtladık

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu İshak Cihangiri ile ortak basın toplantısında, “İran´ın nükleer açıdan sıkıntıda olduğu dönemde var gücümüzle İran´ın yanındaydık. Dostlar zor günde ortaya çıkar ve biz, dostluğumuzu İran

 

Mehr Haber Ajansı

Türkiye Başbakanı, “İran ile Türkiye iş birliği, bölgedeki mezhep çatışmasını sona erdirmek için oldukça önemlidir.” dedi.

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu İshak Cihangiri ile ortak basın toplantısında İran ve Türkiye´de yakın tarihlerde seçim yapılmasına işaret ederek, “Geçtiğimiz hafta İran´da yapılan seçimlerin sonucu nedeniyle tebrik ediyorum. İki ülke de başarılı birer seçim gerçekleştirdi ve bugün yaptığımız görüşmeden dolayı olumlu bir iş birliği ortamı oluşabilir. Eskiden Türkiye Dışişleri Bakanı olarak İran´ın nükleer meselesini çözmek için çok çalıştım bugün bu sorunun çözümlenmiş olmasından dolayı memnunum.” dedi.

Davutoğlu, “İran´ın nükleer açıdan sıkıntıda olduğu sırada var gücümüzle İran´ın yanındaydık. Dostlar zor günde ortaya çıkar ve biz, dostluğumuzu İran´a kanıtladık. Bugün dünyada uluslararası baskılar ve yaptırımların ortadan kalkmasından dolayı diğer ülkelerden daha çok mutluyuz.”dedi.

Türkiye Başbakanı, 30 milyar dolar hedefine ulaşmanın ambargo engeliyle karşı karşıya kaldığına işaret ederek, “Bugün yaptırımların kaldırılması İran´da büyük yatırımların yapılması için kapıları açtı.” dedi.

Türkiye Başbakanı, “Ulaştırmada İran, Türkiye´nin Asya´ya açılan kapısıdır. Türkiye, Avrupa ülkelerine ulaşması için İran´ın kapısıdır. Enerjide İran büyük bir üretici, Türkiye hem büyük bir tüketici hem de geçiş ülkesidir. Turizmde, Türkiye dünyanın en büyük 6. ülkesi İran ise keşfedilmemiş bir hazinedir. Türkiye´nin bu alandaki birikimiyle İran´ın güzellikleri bir araya gelince her biri büyük bir turizm gücü oluşturacaktır.' dedi.

Özel sektörden bir heyetle Tahran´a geldiğini söyleyen Davutoğlu, bu heyetin amacının karşılıklı yatırım olduğunu ifade etti.(İran,Mehr Haber Ajansı-05.03.2016)



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading