Tarih: 12.06.2015 14:24

Blatter, Avrupa Parlamentosu’nun çağrısını reddetti

Facebook Twitter Linked-in

 

Avrupa Parlamentosu (AP), Aralık ayında yapılması beklenen FIFA Olağanüstü Kongresi’ne kadar başkanlık görevini yürütecek 79 yaşındaki Blatter’e hemen görevi bırakması konusunda çağrıda bulunmuştu.

AP’den yapılan açıklamada, 'Avrupa Parlamentosu olarak FIFA Başkanı Sepp Blatter`in hemen görevi bırakmasını bekliyoruz. Parlamento olarak, FIFA`nın Blatter`in yerine geçici bir başkan seçmesini istiyoruz. FIFA`nın acil olarak şeffaf, dengeli ve demokratik bir kurum haline dönüşmesi gerekiyor. Kurumun kirlenen ellerinin temizlenmesi için görev değişikliklerinin bir an önce hayata geçirilmesi şart' denilmişti.

Parlamento ayrıca, rüşvet ve yolsuzluk gölgesinde belirlenen 2018 ve 2022 Dünya Kupası’nın Rusya ile Katar’a verilen ev sahipliğinin geçersiz sayılması gerektiğini de savunmuştu.

AFP’ye konuşan bir futbol yetkilisi, “FIFA, Avrupa Parlamentosu’nun bu kararı karşısında şaşkın. FIFA Başkanı, görevini olağanüstü kongre sırasında bitirmeye karar verdi” dedi.

FIFA`nın üst düzey yöneticilerinin gözaltına alındığı 27 Mayıs`ta Zürih`te düzenlenen operasyonla, 2018 ve 2022 Dünya Kupası kapsamında ‘kara para aklandığı’ gerekçesiyle açılan soruşturmanın gölgesinde 29 Mayıs`ta düzenlenen kongrede Blatter, 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Gelişmeler sonrasında Blatter, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —