Bloomberg: ABD´de et, sadece zenginlerin alabileceği bir ürün haline geldi
Bloomberg, Amerikan marketlerinde et satışlarının neredeyse durduğunu, ağırlıklı olarak yüksek gelirli insanların alışveriş yaptığı marketlerde ise durumun tam tersi olduğunu belirtti.
Bloomberg, Amerikan marketlerinde et satışlarının neredeyse durduğunu, ağırlıklı olarak yüksek gelirli insanların alışveriş yaptığı marketlerde ise durumun tam tersi olduğunu belirtti.
Bloomberg, koronavirüs salgınının ABD´de sosyo-ekonomik eşitsizliği ortaya çıkardığını ve düşük gelirli insanları daha fazla etkilediğine dikkat çekti.
Büyük fabrikalarda, genellikle hastalık izni almak istemeyen düşük gelirli ailelerden gelen kişiler çalışıyor. Buna ek olarak artan işsizlik ve gelir kaybıyla karşı karşıya kalan tüketiciler, et için fazla para ödemek ya da et yememek gibi bir seçim yapmak zorunda kalıyor. Et fiyatları Nisan ayının başından bu yana yükselmeye devam ediyor.
Bununla birlikte, Kovid-19 pandemisinin premium et ürünlerinin üretimi üzerinde sınırlı bir etkisi oldu. Çiftlik hayvanları organik meralarda yetiştiriliyor ve etin işlenmesi nispeten küçük fabrikalar veya yerel kasap dükkanları tarafından yapılıyor. Böyle bir üretim şekli, sosyal mesafeye uyulmasını daha fazla kolaylaştırıyor.
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, birkaç bin et endüstrisi çalışanının Kovid-19´la enfekte olduğunu açıkladı. Merkeze göre, enfeksiyonun yayılmasında en önemli faktör, bu alanda çalışanların birbirinden uzak durmada çektikleri zorluklardır.
ABD´deki önde gelen et üreticileri, Kovid-19 pandemisinin bazı büyük fabrikaların kapanmasına neden olduğunu ve olası bir üretim sıkıntısının ortaya çıkabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
