• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Bloomberg: İran da S-400 almak istedi fakat Rusya tarafından geri çevrildi

Bloomberg: İran da S-400 almak istedi fakat Rusya tarafından geri çevrildi

Bloomberg haber ajansı, İran´ın Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri satın almak istediğini, ancak bu isteğinin Rusya tarafından geri çevrildiğini iddia etti.

Bloomberg haber ajansı, İran´ın Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri satın almak istediğini, ancak bu isteğinin Rusya tarafından geri çevrildiğini iddia etti. Rusya´nın İran´ın bu isteğini, Ortadoğu´da gerilimi tırmandırabileceği gerekçesiyle reddettiği kaydedilen Bloomberg haberini doğrulayan bir açıklama ise gelmedi.

Bloomberg´in, birisinin üst düzey Rus bir yetkili olduğunu söylediği fakat isimlerini vermediği iki kaynağa dayandırdığı haberinde, İran´ın S-400 hava savunma sistemleri satın alma isteğinin, bunun Ortadoğu´da var olan gerilimi tırmandırabileceği endişesiyle Rusya tarafından reddedildiği kaydedildi.

´DOĞRUDAN PUTİN GERİ ÇEVİRDİ´

Ayrıca haberde bu isteğin doğrudan Rusya lideri Vladimir Putin tarafından geri çevrildiği ifade edildi. Söz konusu geri çevirmenin, nerede ya da ne şekilde yapıldığı net olarak belirtilmese de Bloomberg´in haberinde İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif´in 7 Mayıs´ta Moskova´yı ziyaret ettiği hatırlatması yapıldı. 

Ne Rusya ne de İran´dan Bloomberg´in iddiasını doğrulayan resmi bir açıklama yapılmış değil.

´BASRA KÖRFEZİ´NDEKİ HASSAS GÜÇ DENGESİNİN BİR YANSIMASI´

Bunların yanında, Rusya´nın İran´ın S-400 isteğini geri çevirmesinin, ´Basra Körfezi´ndeki hassas güç dengesinin bir yansıması olduğu´ yorumu yapılıyor.

ABD´nin 2015´te varılan nükleer anlaşmayla kaldırılan yaptırımları İran´a karşı mayıs başında yeniden devreye sokmasıyla iki ülke arasındaki ilişkiler iyice gerilmişti.

Beyaz Saray bölgeye askeri takviye de yapmıştı.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor