Tarih: 14.10.2015 13:40

Bloomberg: Türkiye, Rus gazı ve turisti olmadan yapamaz

Facebook Twitter Linked-in

 

Erdoğan´ın Türk-Rus ekonomik ilişkilerini küçümsememesi gerektiğini yazan ajans, 'İstanbul (Osmanlı İmparatorluğu´nun başkenti) ve Moskova, tarih boyunca düşmanlığı ve pragmatik işbirliğini dengede tutuyor. İki ülke karşılıklı güvensizlik yerine ekonomik çıkarlara her zaman öncelik veriyor. Rusya´nın Suriye´de operasyonlara başlaması nedeniyle Erdoğan´ın ekonomik ilişkileri bozma tehdidi, çok fazla ikna edici görünmüyor' ifadelerine yer verdi.

Enerji ve ekonomi alanındaki işbirliğinin yanında turizm sektörünün de Türk-Rus ilişkilerinde önemli bir yer tuttuğunu belirten Bloomberg, Türkiye´nin Rus turistler sayesinde ´pazularını şişkin tutmayı´ sürdürmek istediğini vurguladı.

Ajans, Türkiye Otelciler Federasyonu´nun verilerindeki referans göstererek, Rus turist sayısının bu yıl 1.5 milyon azaldığını, muhtemel zararın 4.5 milyar doları bulabileceğine dikkat çekti.

Analizin sonunda, Erdoğan´ın açıklamalarına rağmen bir gerçeğin ön planda yer tutmaya devam ettiği vurgulandı: 'Rusya olmadan Türk ekonomisi çok acı çeker.'

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —