Tarih: 17.01.2018 19:25

BM: ABD´nin yardımı kesmesinin ardından milyonlarca Filistinli tehlikede

Facebook Twitter Linked-in

 

UNRWA, ABD´nin yapacağı yardımda kısıtlamaya gitmesi kararı nedeniyle hizmetlerinden faydalanan milyonlarca Filistinlinin büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalacağını duyurdu. 

´YARDIMIN KESİLMESİ ORTADOĞU´DA BÖLGESEL GÜVENİ DE ETKİLER´

UNRWA Komiseri Pierre Krahenbühl, yaptığı yazılı açıklamada, “ABD´nin yardımı kesmesi, Gazze, Batı Şeria, Suriye, Lübnan ve Ürdün´deki acil gıda ve diğer yardımlara ihtiyacı olan milyonlarca Filistinli mültecinin güven ve onurunu tehlikeye atıyor” dedi. UNRWA´nın tarihinin en büyük krizi ile karşı karşıya kaldığını belirten Krahenbühl, “Yardımın kesilmesi Ortadoğu´da risk ve tehditlerle karşı karşıya olan bölgesel güveni de etkileyecektir” bilgisini aktardı.

´525 BİN ÖĞRENCİ VE 700 OKULUN GELECEĞİ TEHLİKEDE´

Krahenbühl, yakın zamanda bağış kampanyası başlatacaklarını vurguladığı açıklamasında, “BM üyesi olan bütün ülkeleri UNRWA´ya katılarak finans desteği için duruş sergilemeye davet ediyoruz' ifadelerini kullandı. UNRWA´nın hizmetlerini sürdürmeye, kuruma bağlı okul ve sağlık ocaklarının açık kalmaya devam edeceğine dikkati çeken Krahenbühl, “UNRWA´dan destek alan 525 bin öğrenci ile 700 okulun geleceği tehlikeye girmiş durumda.” şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Filistin´e verilecek 125 milyon dolarlık yardımın 65 milyon dolarlık bölümünün, 'tekrar gözden geçirmek üzere' askıya alındığını açıklamıştı.

Filistin İstatistik Merkezi´nin verilerine göre, UNRWA´da kayıtlı 5.9 milyon Filistinli mülteciden 2.1 milyonu Ürdün´de, 1 milyon 445 bini Gazze´de yaşıyor, bunu sırasıyla işgal altındaki Batı Şeria, Suriye ve Lübnan takip ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —