• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

BM: Bu haftaki Rusya-ABD görüşmesi, Suriye´deki ateşkes için çok önemli

BM: Bu haftaki Rusya-ABD görüşmesi, Suriye´deki ateşkes için çok önemli

BM´nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, Rusya ve ABD arasında bu hafta yapılacak görüşmelerin, Suriye´de ateşkesin yeniden sağlanması için büyük önem taşıdığını ifade etti.

 

De Mistura´nın sözcüsü Jessy Chahine, 'De Mistura, yoğunlaşan çatışmalar ve çok kötü olan insani durum nedeniyle üzüntü duyuyor. Krizden tek çıkış yolu siyasal bir süreç ve siyasal bir çözüm' dedi.

Chahine, 'Rusya ve ABD arasında bu hafta yapılacak görüşmeler, ateşkesin yeniden sağlanmasına yönelik çabalar için çok önemli' diye ekledi.

Bir Rus Dışişleri kaynağı Sputnik´e yaptığı açıklamada, Rus ve ABD´li uzmanların, Suriye´deki eylemlerin koordine edilmesini öngören anlaşmanın teknik detaylarına son şeklini vermek amacıyla gelecek günlerde İsviçre´nin Cenevre kentinde bir araya geleceği söylemişti.

LAVROV VE KERRY, ´ANLAŞMAYA ÇOK YAKINIZ´ DEMİŞLERDİ

Nitekim Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD´li mevkidaşı John Kerry, 26 Ağustos´ta Cenevre´de gerçekleştirdikleri 12 saatlik görüşmenin ardından Suriye konusunda anlaşmaya çok yakın olduklarını, geri kalan birkaç meselenin de teknik ekiplerin Cenevre´de gerçekleştireceği toplantılarda ele alınacağını söylemişlerdi




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor