BM Genel Sekreteri Guterres: ´Türkiye´nin Yanındayız´

BM Genel Sekreteri Guterres: ´Türkiye´nin Yanındayız´

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği görevine dün başlayan Antonio Guterres, İstanbul´da 39 kişinin yaşamını yitirdiği ve onlarca kişinin yaralandığı Reina gece kulübüne yılbaşı gecesi düzenlenen terör saldırısını kınadı.

 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği görevine dün başlayan Antonio Guterres, İstanbul´da 39 kişinin yaşamını yitirdiği ve onlarca kişinin yaralandığı Reina gece kulübüne yılbaşı gecesi düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Genel Sekreter Guterres, yaptığı yazılı açıklamada, 'Bu iğrenç saldırıyı organize edenler ve faillerinin derhal yakalanıp adalete teslim edilmesini umuyorum. Mağdurların ailelerine başsağlığı diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti halkı, hükümeti ve saldırıda yaşamını kaybeden diğer ülke vatandaşlarının yanındayız” dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, görevinin ilk günü olması itibarıyla ayrıca yaptığı ilk resmi açıklamada, 2017 yılını barış yılı yapma çağrısında bulundu. Guterres, “Gelin bana katılın bu yılı barış yılına dönüştürelim” dedi.

Guterres, tüm dünya liderlerini farklılıkların üstesinden gelip tüm hükümetlerin hedefi ve amacının barış olması gerekliliğini vurguladı. Milyonlarca insanın çatışma ve savaşlardan acı çektiğini belirten Guterres, “Gelin hep birlikte 2017 yılını barış yılı yapalım” dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 13 Ekim 2016´da resmi olarak atanan 67 yaşındaki Guterres, dün itibariyle 31 Aralık 2021 tarihine kadar beş yıllık bir süreyle görev yapacak.

Guterres, görev süresinin dolmasının ardından isterse yeniden genel sekreterliğe aday olabilecek

1995-2002 yılları arasında Portekiz Başbakanlığı yapan Guterres, Haziran 2005´den Aralık 2015´e tarihine kadar Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği görevini yürütmüştü.

Güvenlik Konseyi´nden tüm ülkelere Türkiye ile işbirliği çağrısı

İstanbul´da Reina gece kulübüne yılbaşı gecesi düzenlene terör saldırısı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından da kınandı.

Güvenlik Konseyi yayınladığı bildiride, “Her hangi bir terör olayı nerede ve kime karşı düzenlenmiş, ne tür bir motivasyonla yapıldığına bakılmaksızın en şiddetli şekilde cezalandırılmalıdır” dedi.

Güvenlik Konseyi, uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden terörizmin örgütleyicilerinin, finansörlerinin ve sponsorlarının adalet önüne çıkartılıp hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Güvenlik Konseyi ayrıca tüm devletlere teröre karşı Türkiye ile işbirliği yapma çağrısında bulundu. Açıklamada, “Tüm devletleri bu hususta Türkiye hükümeti ve diğer tüm yetkili makamlarla aktif olarak işbirliği yapmaya davet ediyoruz. Mağdurların ailelerine ve hükümete en derin başsağlığı dilleklerimizi iletiriz. Yaralılara acil şifa dileriz” denildi.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading