BM Göçmenlerin Durumundan Kaygılı

BM Göçmenlerin Durumundan Kaygılı

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Yunanistan´ın farklı noktalarında barınan mülteci ve göçmenlerin yaşam koşullarının endişe verici olduğunu açıkladı. Makedonya sınırındaki İdomeni kampının dağıtılmasıyla buradaki insanlar fa

 

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Yunanistan´ın farklı noktalarında barınan mülteci ve göçmenlerin yaşam koşullarının endişe verici olduğunu açıkladı. Makedonya sınırındaki İdomeni kampının dağıtılmasıyla buradaki insanlar farklı bölgelere yollanmıştı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği sözcüsü Melissa Fleming, Cenevre´de yaptığı basın toplantısında bu kampların bazılarının “Standart altı durumda” olduğunu söyledi. Kampların bazılarının havalandırması kötü depo ve fabrikaların içine kurulduğunu belirten sözcü, yeterli gıda ve su olmadığını, tuvalet, duş ve elektriğin de yetersiz olduğunu dile getirdi.

Fleming, Yunanlı yetkilileri kısa sürede AB´nin mali yardımıyla beraber alternatif yaratmaya çağırdı.

BM, İdomeni´nin boşaltılması süresince birçok kişinin ailelerinden koptuğunu ancak sürecin şiddete başvurmadan gerçekleştiğini belirtti.

Yunanlı yetkililer İdomeni´nin boşaltılmasının sonlandığını açıkladı.

Ülkedeki en büyük gayrı resmi mülteci kampına dönüşen İdomeni´de son olarak 8 bin 400 kişi bulunuyordu. Ancak bir ara bu sayı 14 bine kadar tırmanmıştı.

Associated Press´in verdiği bir habere göre ise Danimarkalı yetkililer, 5 genç erkeğin, Danimarka´dan İsveç´e uzanan 12 kilometrelik karayolu ve demiryolu taşıyan Oresun Köprüsü´nü yürüyerek geçerek İsveç´e ulaştıklarını bildirdi. Bu, göçmenler arasında bir ilki oluşturdu.

Danimarkalı yetkililer, bu kişilerin hangi milletten olduğunu bilmediklerini söylerken, İsveçli yetkililer ise herhangi bir yorum yapmaktan kaçındı.

AP ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü´nün genel direktörü Margaret Chan´ın, Uluslararası Göç Örgütü´nün çok kısa içinde BM çatışı altına gireceğini açıkladığını bildirdi.

65 yıldır varlığını sürdüren Uluslararası Göç Örgütü, 162 üye ülkede oluşan hükümetler arası bir kuruluş ve 100 ülkede ofise sahip. Örgüt, 1992´den bu yana BM´de daimi gözlemci statüsünde.

Uluslararası Göç Örgütü, cuma günü yaptığı açıklamada, 2016 yılında 194 bin 611 göçmen ve mültecinin Akdeniz´i geçerek Avrupa´ya geçiş yaptığını bildirmişti. 26 Mayıs´a kadar bu yolculuğu yapan 1475 kişi hayatını kaybederken, 100 kişi halen kayıp.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading