Tarih: 14.02.2017 09:31

BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore´nin füze denemesini kınadı

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD, Japonya ve Güney Kore´nin talebi üzerine yapılan kapalı toplantıda, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri´nin siyasi işler konusundaki yardımcılarından Miroslav Jenca, Konsey üyelerine brifing verdi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan BMGK Başkanı ve Ukrayna´nın BM Daimi Temsilcisi Volodymyr Yelchenko, Konsey üyelerinin oy birliği ile kabul ettiği basın açıklamasını okudu.

Konsey üyelerinin Kuzey Kore´nin balistik füze denemesi yapmasını sert şekilde kınadığını vurgulayan Yelchenko, bu eylemin daha önce alınan BMGK kararlarının ihlali olduğunu belirterek, Konseyin daha ileri tedbirler alabileceğini söyledi. 

İngiltere´nin BM Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft da toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzey Kore´nin balistik füze denemek suretiyle yine BMGK kararlarını açıkça ihlal ettiğini dile getirerek, BMGK´nın bu ihlale karşı birlik olarak güçlü bir yanıt vermesi gerektiğini belirtti.

´EYLEMLERLE YANIT VERİLMELİ´

ABD´nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley ise yazılı açıklamasında, Kuzey Kore´ye sözlerle değil eylemlerle gereken yanıtın verilmesi gerektiğini ifade etti.

Kuzey Kore´nin resmi ajansı KCNA, geçen pazar günü balistik füze denemesinin başarıyla gerçekleştirildiğini duyurmuş, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de denemeyi kınamıştı. 

BMGK, 2006 yılından bu yana Kuzey Kore´ye bazı yaptırımlar uyguluyor. Konsey, Kuzey Kore´ye nükleer faaliyetleri nedeniyle füze denemesi yapmasını yasaklamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —