Tarih: 16.07.2019 10:11

BM: İran Dışişleri Bakanı Zarif´e seyahat kısıtlaması endişemizi ABD´ye ilettik

Facebook Twitter Linked-in

 

BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, günlük basın brifinginde ABD´nin Zarif´e BM vizesi vermesi ve seyahat kısıtlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Haq, Genel Sekreterliğin, ev sahibi ülke ABD tarafından uygulanan seyahat kısıtlamasının farkında olduğunu belirterek, 'Sekreterya, bu konuda ABD ve İran´ın BM daimi temsilcilikleri ile yakın temasta ve endişelerimizi ev sahibi ülkeye iletti' dedi. 

ABD Başkanı Donald Trump, haziran ayı sonunda, İran´ın ABD´ye ait insansız hava aracını düşürdüğü gerekçesiyle İran lideri Ayetullah Ali Hamaney´i de kapsayacak şekilde İran´a yönelik yeni yaptırımlar getiren başkanlık kararnamesini imzalamıştı.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, aynı gün, İran Dışişleri Bakanı Zarif´in de yaptırım listesine alınacağını açıklasa da, ABD Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler´de bu hafta katılacağı bir toplantı için İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif´e vize verilmesini onaylamıştı. 

ABD medyasına göre ise Zarif, seyahat kısıtlaması doğrultusunda New York´ta sadece BM binası, İran Daimi Temsilciliği,  İran Daimi Temsilcisinin ikametgahı ve havalimanına gidebiliyor.  

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi ise Zarif´in normal şekilde BM binası, İran Daimi Temsilciliği ve İran Daimi Temsilcisinin ikametgahına gidip geldiği ve tüm görüşmeleri burada gerçekleştirdiği açıklamasında bulunmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —