Tarih: 20.06.2018 09:27

BM: İsrail´in yasa dışı yerleşimleri durdurulmalı

Facebook Twitter Linked-in

 

Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov, İsrail´in yasa dışı yerleşim faaliyetinin ‘barış için geriye kalan umutları aşındırdığını´ söyledi. Güvenlik Konseyi´ne barış süreci ile ilgili bilgi veren Mladenov, İsrail´in, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşim faaliyetlerini sona erdirmek için herhangi bir adım atmadığını, işgal altındaki Batı Şeria´nın C Bölgesi´ndeki yerleşim yerlerinde yaklaşık 3 bin 500 konut biriminin onaylandığını ya da ihale edildiğini ve Filistin´e ait yapıların yıkımlarında genel bir artış olduğunu vurguladı. 

Mladenov, Hamas ve Gazze´deki diğer militan grupların eylemlerinin İsrailliler´in ve Filistinliler´in yaşamlarını riske attığını, Gazze´deki insanlar için yaşanabilir bir gelecek sağlama çabalarını baltaladığını da dile getirdi. Mladenov, Gazze´deki Hamas ve diğer militanların protestolar kapsamında ‘şiddetli ve kışkırtıcı eylemler´ gerçekleştirdiğini söyledi. Yüzlerce insanın ‘çitleri kırdığını, lastikleri ateşe verdiklerini, İsrail kuvvetlerine karşı molotof kokteyl kullandıklarını´ aktaran Mladenov, bütün bunlara karşın bu kişilere ölümcül silahlar kullanılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Özel Koordinatör Mladenov, İsrail´in uluslararası hukuka aykırı yerleşimlere son vermesi gerektiğini belirterek, ´Müzakere masasına anlamlı bir dönüş ve umutların korunması için hayati öneme sahip olan yasadışı yerleşim faaliyeti durdurulmalı, hiç değilse en aza indirilmeli´ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —