Tarih: 16.05.2017 11:31

BM Kuzey Kore´nin füze denemeleri sebebiyle ´kınama´ yayınladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres Kuzey Kore´nin geçtiğimiz pazar günü yaptığı füze denemesini kınadıklarını açıkladı.

 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği Sözcüsü Stephane Dujarric yapılan füze denemeleri ve nükleer silah geliştirme çalışmalarının bölgedeki tansiyonu artırdığının da altını çizdi:

“Bu hareket Güvenlik Konseyi´nin yasa tasarısını ihlal, bölgedeki barış ve güvenliği de tehdit etmektedir. Genel Sekreterlik, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti´ni uluslararası yasalara riayet etmeye ve nükleer silahlarını arındırmaya davet ediyor.”

Kuzey Kore Pazar günü test ettiği füzenin Hwasong-12 adlı yeni bir balistik füze tipi olduğunu açıklamıştı. Elde edilen görüntüler bu füzelerin geçen ay yapılan askeri geçit töreninde sergilenenlerle aynı olduğuna işaret ediyor.

Kuzey Kore´nin füze denemeleri

Pazar günü yapılan deneme “başarılı” oldu ve Kuzey Kore´nin şu ana kadar gördüğümüz en uzun menzilli füzesiydi.

Denemeye ilişkin fotoğraflar bunun geçen ay Kuzey Kore´nin kurucusu Kim Il-sung´un doğum gününü kutlamak üzere yapılan askeri geçit töreninde sergilenen füzenin aynısı olduğuna işaret ediyor.

Korece ‘Mars´ anlamına gelen Hwasong-12 füzenin artık güçlü bir orta menzilli füze olduğu anlaşılmış bulunuyor. Kuzey Kore bu füzenin “büyük ve ağır bir nükleer başlık taşıma kapasitesi” olduğunu da iddia ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —