BM Raporu: ‘Myanmar´daki ‘Temizlik Operasyonu´ Daha Erken Başladı´

BM Raporu: ‘Myanmar´daki ‘Temizlik Operasyonu´ Daha Erken Başladı´

BM´nin yüzlerce Arakanlı ile yapılan mülakatların ardından hazırladığı raporunda, Arakanlı Müslümanlara yönelik “temizleme operasyonu”nun Ağustos başlarında başladığı belirtiliyor.

 

Birleşmiş Milletler, Myanmar ile ilgili son raporunda ülkenin batısındaki Arakan bölgesinde yaşanan şiddet olaylarının hükümetin Arakan Müslümanlarını daimi olarak ülkeden atmak üzere yürütülen sistemli ve eşgüdümlü kampanya olduğunu bildirdi.

BM İnsan Hakları Dairesi, Myanmar askerlerini ve silahlı Budist çeteleri yalnızca Arakanlı Müslümanların evlerine saldırmakla değil, aynı zamanda Arakanlı Müslümanlar açısından öneme sahip yerlerin izlerini silerek bu yerleri tanınmaz hale getirmeye çalışmakla suçladı.

25 Ağustos´tan itibaren Myanmar´dan Bangladeş´e yarım milyondan fazla Arakanlı Müslüman sığındı. Burma güvenlik Bazı Arakanlı Müslümanların Myanmar´da askeri kontrol noktalarına saldırmasının ardından, ordu “terör çetelerini” hedef alan bir operasyon başlatmıştı, ancak operasyonlar çoğunlukla sivil halkı hedef aldı.

BM´nin yüzlerce Arakanlı ile yapılan mülakatların ardından hazırladığı raporunda, Arakanlı Müslümanlara yönelik “temizleme operasyonu”nun Ağustos başlarında başladığı belirtiliyor.

Arakanlı Müslümanlar, BM´ye yaptıkları açıklamalarda güvenlik güçlerinin saldırılar sırasında köylüleri Bangladeş´e kaçmazlarsa evlerini yakarak kendilerini öldürmekle tehdit ettiğini söyledi.

Myanmarlı yetkililer ise henüz BM´nin raporuyla ilgili yorum yapmadı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Ra´ad el Hüseyin, Arakan Müslümanlarına uygulanan muameleyi “ders kitaplarında görülebilecek etnik temizlik örneği” diye tanımlamıştı.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading