• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

BM´den ilk Trump açıklaması: Endişeliyiz

BM´den ilk Trump açıklaması: Endişeliyiz

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson Donald Trump´ın ABD Başkanı seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Trump´ın BM içerisinde endişe yarattığını belirterek 'Şu an zor bir dönemdeyiz. Ancak soğukkanlıl?

 

Trump başkanlık seçimi kampanyası sırasında Birleşmiş Milletler´i ‘zayıf ve beceriksiz´ olarak nitelemiş, ‘‘BM ne demokrasi ve özgürlüğün ne de ABD´nin dostu´´ diye konuşmuştu.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Eliasson, İsveç televizyon kanalı SVT´ye yaptığı açıklamada Donald Trump´ın demeçlerinin ABD politikasının değil, seçim kampanyasının bir parçası olmasını umduğunu söyleyip ‘‘Hiçbir ülke tek başına bir ada olamaz. Bugün hepimiz birbirimize bağımlıyız. Eminim ki ABD gelecekte de Birleşmiş Milletler´in önemli bir parçası olacaktır. Şurası açık ki BM yönetimi içerisinde bir endişe mevcut. ABD´ye oldukça bağımlı olduğumuz konular var. İklim sorunları, sığınmacı ve göçmen sorunları gibi. Başkanlığın devir sürecinde Trump´ın ekibiyle sorunları tartışıp, seçilecek hükümet ile oturup yapıcı bir ilişki için çalışacağız´´ dedi.

´ABD´NİN BM´YE İHTİYACI VAR´

Jan Eliasson ABD´nin, diğer ülkelerdeki seçim süreçlerinde gözlemcilik ile barışı koruyucu ve diğer askeri operasyonlarda Birleşmiş Milletler´e ihtiyacı olduğunu belirtip, Donald Trump´ın bunu anlayacağını ümit ettiğini belirtti.

Trump´ın konuşmalarında ABD´nin Birleşmiş Milletler´e ekonomik desteğinde kesintiye gitme sinyalleri gönderdiğini, bunu endişe verici olduğunu söyleyen Eliasson ‘‘Şu an zor bir dönemdeyiz. Ancak soğuk kanlılığımızı korumalıyız. İyi çalışan bir Birleşmiş Milletler´in ABD´nin kendi çıkarına olduğu noktasından hareket etmeliyiz´´ dedi.




18.8° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor