Tarih: 01.03.2017 16:45

BM´den Yemen için kıtlık uyarısı

Facebook Twitter Linked-in

 

Yemen´de meşru hükümet ile isyancı Husiler arasındaki çatışmalar sürerken, insani durum giderek kötüleşiyor. Kızılhaç Örgütü, Yemen´e yapılan yardımlar için Hudeyde Limanı´nı çok riskli olduğu gerekçesiyle kullanmama kararı aldı.

Liman kenti Hudeyde, Şii Husilere karşı Yemen hükümetine destek veren Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçaklar tarafından hedef alınmıştı.

Yemen´i ziyaret eden Birleşmiş Milletler´in (BM) Acil Yardım Koordinatörü Stephen O´Brien uluslararası topluma Yemenlilere yardımların güvenli bir şekilde ulaştırılması konusunda hareket geçme çağrısında bulundu: “Odaklandığım tek bir konu var; Hayatta kalmaları için insanlara yardımları ulaştırmak ve bu insanları korumak. Ayrıca kaynaklarımızı harekete geçirerek nerede ihtiyaç varsa oraya girebilmek” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler, Yemen´de 2 milyon 100 bini çocuk olmak üzere yaklaşık 3 milyon 300 bin kişinin yetersiz beslendiğini belirtiyor. Ülkede yaklaşık iki yıldır devam eden iç savaşta 10 binden fazla kişi hayatını kaybetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —